Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio tagna för hembränt - och taxismitaren glömde körkortet

Våld, personrån och bilstöld. Fredagsnatten i Västerås var stökig.

Här är händelseförloppet incident för incident.

00.44. En 19-årig man upptäcktes med att bära kniv. Då grep en ordningsvakt mannen och polisen kom till Sjökrogen, avvisade mannen och beslagtog kniven. 19-åringen är nu misstänkt för Brott mot knivlagen.

01.28. Tre ungdomar, varav två 16-åringar och en 17-åring stoppades på Stora gatan. Anledningen: En av 16-åringarna gick runt och bar på en 2-litersflaska med "hemkört". En anmälan upprättades och spriten omhändertogs.

01.35. Här är storyn som nästan låter för bra för att vara sann. En taxichaufför råkade ut för en "springnota" när hans kund sprang från taxin. Men kunden glömde en sak: hans körsom låg kvar i taxin.

- Den 32-åriga mannen blir nu lätt att identifiera, meddelar polisen.

01.48. En 57-årig man blev nedslagen och rånad på sina värdesaker på Cedergatan vid Tomaskyrkan. Tre män bärandes på huvtröjor attackerade mannen. 57-åringen har haft svårt att kunna lämna ett signalement på gärningsmannen – men kan eventuellt ha lyckats svinga tillbaka och fått in en träff på någon av dem. 57-åringen fördes med ambulans till akuten.

02.16. En tjej råkade under natten ut för en ”skallning” av en annan tjej på Kungsgatan. Tjejen behövde inte uppsöka läkare – men en anmälan om misshandel upprättades.

02.51. Under natten framkom vittnesuppgifter till polisen om att en 16-åring bar kniv och skröt med den inför andra. Då undersökte polisen saken, hittade pojken och beslagtog kniven. Pojkens mamma hämtade upp sin son. En anmälan om Brott mot knivlagen upprättades.

04.48. Tidigt på lördagsmorgonen stoppade polisen en bil på Regementsgatan. Föraren hade knappast körkort – han var bara 15 år. Pojken hade fyra kompisar med sig i bilen – och det visade sig att den stulna bilen tillhörde en av kompisarnas mamma. Pojken är anmäld för stöld av bil och olovlig körning.