Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trista beskedet – anrika Röforsloppet ställs in efter 80 raka lopp: "Jättetråkigt"

Röforsloppet är en backtävling som stått pall år efter år. Men inför helgens upplaga har arrangörerna tagit beskedet att ställa in det anrika loppet.
– Vi är för få deltagare, skriver klubben på sin hemsida.

Få lokala arrangemang har samma historik som Röforsloppet – tävlingen som har anor tillbaka till 30-talet. På den tiden var backtävlingar stora, men under 50-talet dog intresset ut en aning.

Arrangörerna bakom Röforsloppet har ändå stått pall för utmaningarna år efter år samtidigt som många andra lopp gått i graven.

Några tankar på att gå i graven har dock inte SMK Arboga. Klubben siktar redan nu in sig på att komma tillbaka starkare nästa år.

"Vi ger inte upp. Vi har idéer hur vi skall kunna utveckla arrangemanget för att inte vara så beroende av deltagarna, men vi hinner inte till i år. Vi tar sikte på 2018 istället", skriver klubben på sina hemsida

Det låga deltagarantalet gjorde att årets upplaga, den 81:a i ordningen, fick ställas in. När anmälningstiden gått ut hade SMK Arboga fått in 55 anmälda ekipage.

"För att få till en bra tävling, dels ur deltagare men även publik, bör vi ha minst 80 stycken", skriver klubben på sin hemsida.

Ur ett ekonomiskt perspektiv var det också svårt att genomföra tävlingen.

"Vi har tittat på möjligheten att genomföra lördagen, även om vi ”kapar” kostnaden till minimum blir det ekonomiska ”glappet” alldeles för stort. Vi har tittat på möjligheten även att genomföra två MC-tävlingar samma dag. Hur vi än vrider och vänder på sifforna kommer vi till samma slutsats. Vi är för få deltagare totalt. Vi kommer alltså att ställa in årets Röforslopp 2017. Det känns jättetråkigt eftersom vi har kunnat genomföra 80 stycken utan avbrott, skriver klubben.