Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trodde MDPV var lagligt

Ju större parti desto sämre minne. Det fick en 43-årig man som stod inför rätta för flera fall av narkotikabrott och grov varusmuggling.

Nu dömer Västmanlands tingsrätt 43-åringen till fängelse i fem och ett halvår för innehav och försäljning av drogen MDPV.

Den skriftliga bevisningen mot mannen är stark, anser domstolen. Via 43-åringens dator och mobiltelefon har polisen lätt kunnat följa hans beställningar av narkotikan och prissättningen.

Under rättegången förklarade 43-åringen att han inte visste att MDVP var olagligt, däremot hade han hört talas om det. Eftersom han mådde så psykiskt dåligt så orkade han inte ta reda på hur det egentligen var.

Han minns egentligen inte heller att det är han som gjort beställningarna.

Domstolen anser dock att 43-åringens tecknade självporträtt stämmer dåligt med den bild som framgått av honom i mejlkonversationer. Där har det framskymtat en positiv person som är väl medveten om vad han vill och gör.

43-åringen förekommer inte sedan tidigare i belastningsregistret för något grövre brott.

Mannen greps i oktober efter en av polisens spaningsinsatser.