Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tronêt: ”Ganska stora chanser”

Han startade båda matcherna – och övertygade mot Danmark. I oktober spelar Sveriges P93-landslag EM-kval – då hoppas Filip Tronêt på en plats i truppen.
- Jag tror att jag har ganska stora chanser att komma med, säger mittfältaren.

Filip Tronêt är tillbaka på allvar efter sitt långa skadeuppehåll.

I går spelade Sveriges P18-landslag 2-2 mot Grekland i Köpenhamn. Då startade Tronêt för andra matchen i rad.

- Jag är riktigt nöjd med den första matchen mot Danmark, då gick det riktigt bra och jag var nära att avgöra i slutet. Mot Grekland gick det helt okej.

Grekland är ett av Europas bästa P18-landslag - och på en regnsjuk plan hade Sverige svårt att etablera tryck offensivt.

- Vi fick mestadels rikta in oss på att försvara. Planen var riktigt dålig, det hade legat två decimeter vatten två dagar innan.

Den första EM-kvalomgången spelas i Falkenberg och Varberg den sjätte och elfte oktober.

Då vill Filip Tronêt se sitt namn i truppen.

- Jag tror att jag har ganska stora chanser att komma med. Jag startade båda matcherna nu. Men det gäller att jag gör bra matcher i VSK fram till dess.

Även Andreas Östling spelade från start mot Grekland.

Innermittfältaren har haft en bofast plats i truppen under sommaren och lär precis som Tronêt ligga bra till för en plats i EM-kvaltruppen.