Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tronêt på väg till BP

Det har gått många turer fram och tillbaka. Men nu ser det ut som VSK Fotbolls Filip Tronêt går till Brommapojkarna.
– Inga papper är påskrivna än, men det blir nog så, säger Filip Tronêt.

Buden har kommit och gått gällande vilket lag Filip Tronêt hamnar i. Superettaklubben Brommapojkarna lade två bud på mittfältaren, men nobbades båda gångerna av VSK.

Tronêt provtränande även med Malmö FF i början av november. Nu meddelar dock VSK:s ordförande Peter Brandt att Filip Tronêt snart är klar för BP.

– Det har varit långa förhandlingar men det ska vara klart i mitten av januari. Det enda som återstår är att Filip kommer överens om sitt personliga avtal med BP, säger han i ett meddelande på klubbens hemsida.

Övergången har givits klartecken från båda klubbarnas sida, så det är upp till mittfältaren själv att avgöra.

– BP och VSK är överens om min övergångssumma, men det är lite kvar att förhandla om för min egen del, berättar Tronêt när VLT ringer upp.

Om du hamnar i BP, vad gör det för dig?

– Jag är glad att jag har fått chansen till spel på en högre nivå. Jag kommer nog att utvecklas mer som spelare i BP än om jag stannar i VSK. Det jag hört om klubben är bara bra saker även om jag inte har hunnit träffa dem än. De ska ha en bra stämning i laget sägs det.

Några exakta summor för vad BP är villigt att ge för Tronêt vill inte VSK uppge. Men klart är att klubbens ekonomi påverkas, enligt Peter Brandt.

– Det här är ytterligare en del i processen att sanera klubbens ekonomi. Vi har ju sagt att spelarintäkter i princip inte ska gå till nya spelare eller den dagliga driften, utan först bygga upp vårt eget kapital, säger Peter Brandt på VSK:s hemsida.

Enligt Peter Brandt kommer VSK se över möjligheten att ersätta Tronêt, och eventuellt göra förstärkningar i laget.

– Vi har sålt tre offensiva spelare efter säsongen och kommer därför att se över möjligheten att göra några förstärkningar. Dessutom skulle vi kunna prioritera om en del spelares positioner för att ersätta, meddelar han.