Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tronêt: ”Stannar nästa säsong”

Filip Tronêt fortsätter att övertyga i VSK-tröjan. Efter 3-1-segern i superderbyt bjuder han fansen på ett glädjebesked.
- Jag räknar med att stanna minst en säsong till i VSK, säger 17-åringen.

Mittfältarens utvecklingskurva har exploderat den här säsongen. Först ryckte Tronêt åt sig en starttröja i Grönvitt. Sen sköt han premiärmålet mot Vasalund – och avgjorde hemma mot Boden med sitt 1-0-mål.

På måndagen slog 17-åringen till igen. Sju minuter efter Menhal Muqdisis 2-1-reducering frispelade Temesgen Berhane VSK-mittfältaren.

Tronêt rullade in 3-1 och stängde matchen.

- Grymt skönt alltså. Vi förtjänar verkligen segern. De skapar bara en chans på hela matchen och gör ett mål medan vi skapade massvis och kunde gjort åtta mål.

Beskriv ditt mål?

- En grymt bra passning av Temme. Jag försöker chippa den över Keita, så tar den på hans ben men jag får tillbaka den och rullar in den. Skön känsla.

Du firade direkt genom att springa mot fansen – det måste vara speciellt, speciellt som 17-åring, att göra mål som 17-åring inför 5 322 personer?

- Ja, det här kan man leva på länge. Man måste visa att man tycker om stödet man får. Det är ovärdeligt med så mycket folk som skriker och håller på oss.

Däremot var han kritisk mot sin egen derbyinsats.

- Jag gör inte min bästa match hittills. Första halvlek är jag helt ute och cyklar men i andra kommer jag in mer i det och får göra ett mål.

Många spelare som slagit igenom i norrettan har lämnat för större klubbar. Men Filip Tronêt ger följande besked åt VSK:s fans.

- Jag siktar på att göra nån säsong till i VSK. Det är bra utveckling med mycket speltid i ettan. Får jag ett kanonerbjudande kommer jag såklart tänka över det – men jag räknar med att stanna en säsong till.