Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trotjänare tillbaka i Sura

Stefan Lindgren har förlängt kontraktet med Surahammars IBF.
Och får samtidigt tillbaka en trotjänare – backen Mattias Mårtensson gör comeback.

– Det känns grymt viktigt, säger Lindgren.

Sura siktade på att vinna division 1 och ta sig upp i allsvenskan. Säsongen blev dock en missräkning och laget slutade tvåa – hela åtta poäng bakom seriesuveränen Alba.

– Det gick inte som vi hade tänkt oss. Vi hade en riktigt stark trupp men fick inte ut allt.

Till nästa säsong kommer vi att satsa mer på unga talanger, säger Lindgren.

Suratränaren berättar att man redan nu har 17–18 spelare under kontrakt – och har dessutom fått tillbaka viktiga backen Mattias Mårtensson som haft ett års uppehåll.

– Han blir otroligt viktig med sin rutin. Ett bra tillskott i truppen, säger Lindgren.

Sedan tidigare är det klart att backen Adam Fernkvist och forwarden Joakim Thörnroth lämnar laget och går förmodligen till konkurrenten MIK Västerås. Duon struntade i att betala medlemsavgiften och har inte fått spela sedan januari.

– Vår styrelsen satte ner foten och stängde av dem från spel. Då lät vi två juniorer få chansen i stället, säger Lindgren.

Hur det blir med forwarden Tobias Hjelm är oklart.

– Han har ett år kvar på kontraktet men har meddelat att han har motivationsproblem. Antingen lirar han med oss eller så lägger han av.