Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trött bilist åtalas

En 67-årig västeråsare har åtalats vid Östersunds tingsrätt för att ha somnat vid ratten och kört på två tonåriga pojkar.

Annons

Det var i september 2009 som den 67-årige mannen körde på en länsväg mellan Funäsdalen och Vemdalen i Härjedalens kommun.

- Han har erkänt att han körde bil uttröttad, säger extra åklagare Emil Westlin vid åklagarkammaren i Östersund som åtalat 67-åringen.

Enligt åtalet har 67-åringen somnat bakom ratten, bilen girade då vänster och körde på två tonåriga pojkar - vid tillfället 13 och 14 år gamla.

- Bilen "touchade" bara dem lyckligtvis, säger Emil Westlin och fortsätter:

- En av dem gjorde illa en arm, den andra gjorde sig illa i benet, men det var inga brutna ben eller något allvarligare.

Efter olyckan har 67-åringen enligt åklagaren fortsatt färden trots att han borde ha märkt att han vållat en olycka.

- Han erkänner bara att han kört bil uttröttad, inte att han vållat en olycka, säger Emil Westlin.

67-åringen åtalas för vårdslöshet i trafik och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Östersunds tingsrätt har ännu inte beslutat vilket datum rättegång ska hållas.