Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trött bilist åtalas

En 67-årig västeråsare har åtalats vid Östersunds tingsrätt för att ha somnat vid ratten och kört på två tonåriga pojkar.

Annons

Det var i september 2009 som den 67-årige mannen körde på en länsväg mellan Funäsdalen och Vemdalen i Härjedalens kommun.

- Han har erkänt att han körde bil uttröttad, säger extra åklagare Emil Westlin vid åklagarkammaren i Östersund som åtalat 67-åringen.

Enligt åtalet har 67-åringen somnat bakom ratten, bilen girade då vänster och körde på två tonåriga pojkar - vid tillfället 13 och 14 år gamla.

- Bilen "touchade" bara dem lyckligtvis, säger Emil Westlin och fortsätter:

- En av dem gjorde illa en arm, den andra gjorde sig illa i benet, men det var inga brutna ben eller något allvarligare.

Efter olyckan har 67-åringen enligt åklagaren fortsatt färden trots att han borde ha märkt att han vållat en olycka.

- Han erkänner bara att han kört bil uttröttad, inte att han vållat en olycka, säger Emil Westlin.

67-åringen åtalas för vårdslöshet i trafik och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Östersunds tingsrätt har ännu inte beslutat vilket datum rättegång ska hållas.