Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trött på alla äckliga flugor

Varför ska vi inte kunna njuta av den korta sommaren som vi har?Det går inte att sitta ute en skön sommarkväll. Det är totalt uteslutet att äta utomhus, då blir du invaderad av dessa äckliga flugor.

Så trött på att hänga upp flugspiraler. Trött på att jaga och smälla flugor inne. Trött att ha dem krypande på mig och bli väckt på nätterna, trött på att inte kunna ha dörrar och fönster öppna. Trött på alla som är ansvariga som skyller på varandra.

Varför ska vi av alla städer importera sopor och får dessa flugdjävlar på köpet. Tacksam för svar av ansvariga.

Torbjörn Resander

Flugorna bits

Har också problem med flugor. För några veckor sedan, när det var så varmt att man måste sova med öppet fönster, misstänkte jag att jag fått in myggor eftersom jag under natten fått massor med kliande märken som efter några dagar blev gropar i skinnet.

Det konstiga var att jag inte kunde se en enda mygga i hela huset. Lät vid ett tillfälle några flugor sitta på min arm och märkte att jag kunde känna ett svagt bett så jag markerade var flugorna suttit.

Efter en dag kunde jag känna att det kliade och blivit ett rött märke.Misstänker därför att det inte är vanliga flugor utan något slags hästflugor som är köttätande. Har investerat i elektriska flugsmällare men det är svårt att utrota alla flugor som kommit in under dagen.

En som bor nära Hammarbyrampen

Nu får det vara nog

Tack för insynen i varför vi har alla dessa flugor i Västerås.Har bott på Norra gryta i över 20 år och har aldrig upplevt att det varit så här illa. Nu får det vara nog!

Det går snart inte att vistas hemma. Sömnen blir lidande för att inte tala om all mathantering.

Det var lugnt ett tag efter att VLT skrev om fluginvasionen. Men vad är det för mening att Anticimex och Vafab gör insatser på Grytatippen mot flugorna om kraftvärmeverket fyller på med mer flugor på hela tiden?

Kräver handling nu av ansvarig.

Grytabo

Skölj metallskrotet

Det finns mycket flugor i Västerås. Är det bara i Västerås? Om så är – hur gör alla som INTE har flugproblem?

Vi lämnar ordentligt metallskrot till återbruks-containrar. Det är förmodligen mycket läskburkar = socker = flugor!

Containrarna skickas till Gryta för sortering? Sorteringensmaskinen fungerar inte som den skall! Hur då? 70 procent är brännbart?

Förslag: Uppmaning att skölja sitt metallskrot innan det slängs, då skulle kanske flugantalet minska?

Och containrarna måste – så klart – ofta spolas rena!

Marianne Atlegård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare