Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trubadurer i toppklass

Ronny Eriksson, Jojje Wadenius och Sanna Carlstedt är bara några av toppnamnen bland svenska trubadurer som kommer till vis-festivalen Kompledigt i Köping i helgen.

– Jag tror att det är väldigt få västmanlänningar som förstått att de har en av Sveriges bästa visfestivaler in på knuten, om inte den absolut bästa sett till vilka som uppträder, säger arrangören Johan Johansson, själv musiker och trubadur, kanske mest känd från tiden i punkrockbandet KSMB.

Det är fjärde gången som Kompledigt arrangeras på Ögir i Köping.

– Att vi lyckas locka så många av de här artisterna hit beror på att det är ett kooperativt arrangemang av oss artister. Alla spelar på dörren och delar på inkomsterna utan några mellanhänder, säger Johan Johansson.

Många av de 15-talet trubadurerna är återkommande ansikten. Nya för i år är komikern och musikern Ronny Eriksson, Matilda Magnusson från Göteborg samt musikern och författaren Carl-Johan Wallgren.

– En annan sak som lockar tror jag är att det här också har blivit lite av en officiell firmafest för oss musiker, vilket gör att det blir en hel del extra upptåg som publiken brukar uppskatta, säger Johan Johansson som är speciellt stolt över att både årets Cornelisstipendiat, Jojje Wadenius, och Fred Åkerström-stipendiaten Sanna Carlstedt står på scenen på lördag kväll.

Kompledigt smygstartar i dag torsdag med öppen scen där vem som vill kan ta chansen att underhålla.