Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff match mot topplaget

Två förluster i rad för Syrianska och två mållösa matcher för skytte-kungen. Det är i en tuff match Mattias Bulun vill vända de båda trenderna. – Det är ett mycket bra lag vi möter, säger Bulun om inför bortamatchen mot Väsby United i dag.

Han kom från Qviding till Syrianska som en doldis för den breda fotbollspubliken i Västerås. Men Mattias Bulun har presenterat sig och burit Syrianska på sina axlar under våren.

– Jag värvades hit som en av dem som skulle ta ansvar för de yngre. Och jag trivs verkligen i min roll.

På planen har den offensiva mittfältaren mäktat med hela sex mål. Det är framför allt med sitt fruktade distansskott som han har levererat.

– Tidigare säsonger har jag varit mer defensiv. Nu är jag mer offensiv på mittfältet. Skillnaden är att jag har gjort mer mål än vad jag brukar göra.

Är det här din bästa säsong?

– På ett sätt. Fotboll handlar om poäng och att leverera. Det här är min poängbästa säsong hittills och den är inte slut än.

Men de senaste två matcherna har han gått mållös i ett Syrianska som förlorat två gånger i följd. Trots det vill Bulun inte att man förändrar den spelidé man har inför matchen mot Väsby.

– Vi behöver fortsätta utveckla det spel vi har och försöka vara offensiva. För vi är offensivt lagda och det är då vi är som bäst.

Hemmalaget Väsby är ett lag som Bulun har mött tidigare och respekterar.

– De är duktiga. Jag har mött dem flera gånger och det är alltid ett lag som vill föra matchen precis som vi. Det ska bli roligt att se vilka som styr matchen.

Åttondeplacerade Syrianska jagar toppen och de vet hur viktig matchen mot tredjeplacerade Väsby är.

– Klart, tappar vi här så kanske avståndet till toppen blir för mycket. Men jag ser inte varför vi inte skulle kunna slå dem. Vi är minst lika bra, om inte bättre.