Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa kritiken mot tilltänkta VIK-bossen

Mattias Jonson är valberedningens förslag till ny VIK-ordförande.Det valet kritiseras av VLT:s hockeyexpert Johan Thalberg.– Det här rimmar illa med hur människor ska befordras, säger han.

Annons

LÄS ÄVEN: Lämnar VIK för allsvensk rival.

I måndags presenterade valberedningens sammankallande Tommy Svärd förslaget till ny VIK-styrelse som ska väljas vid årsmötet 9 juni.

Nuvarande vice ordförande Mattias Jonson föreslås som ny ordförande. Något som hockeyexperten Johan Thalberg är kritisk mot.

– Eftersom jag inte känner till honom så mycket kan jag inte bedöma om han utifrån kompetens är lämpad som ordförande. Men det finns en annan sida där jag som utomstående reagerar och det är att han hade en viktig roll i föregående styrelse. Vilket ansvar har han i det misslyckandet?

– Är det verkligen moraliskt rätt att låta den ansvariges högra hand ta ett kliv upp, efter det kraftiga nederlaget förra säsongen? Som sagt, jag kan inte göra bedömningen utifrån hans kompetens men däremot så tycker jag att det rimmar illa med hur människor ska befordras.

– Det blir ungefär som när ett lag ligger tvärsist och sparkar sin huvudtränare men väljer att ge ansvaret till den assisterande tränaren. Det har sällan fungerat och för min del känns det nästan som ett hån när den personen får ta över jobbet från den som sparkas.

LÄS ÄVEN: Pekas ut som favorit i hockeyallsvenskan.

Hade du hellre sett Jonson i en annan styrelseroll?– Från valberedningens håll säger man att man vill behålla Jonsson i styrelsen för att få med någon med erfarenheter från tidigare år. Det är helt rätt, eftersom det kommer bespara tid för den nya styrelsen när de sätter sig in i arbetet. Men jag hade nog hellre sett honom som ledamot i stället för ordförande och det är utifrån det jag upplever som utomstående.

LÄS ÄVEN: Rättsligt efterspel för VIK-supporter.

LÄS ÄVEN: Här hittar du Johan Thalbergs hela inlägg om tilltänkta VIK-styrelsen.

Annons