Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tullhusets öde klart

Länge har det stått tomt, det gamla Tullhuset i Östra hamnen. Nu kan VLT avslöja vad som kommer att hända med byggnaden.

Många intressenter hörde av sig till den tidigare fastighetsägaren innan två av dem fick napp. Sedan maj i år ägs fastigheten av makarna Åke Persson och Anna Khysing Persson.

Åke Persson har en bakgrund som bilhandlare. Anna Khysing Persson har de senaste åren arbetat som inredningskonsult. Deras planer för det gamla Tullhuset är många.

–Tullhuset har varit en dröm för mig i många år och byggnaden har stått tom alldeles för länge, säger Anna Khysing Persson.

Anna Khysing Persson kommer att arbeta i huset tillsammans med Charlotte Raus Carlsson, som tidigare drev Scorett i Västerås.

Visionen är att det gamla Tullhuset ska bli en mötesplats och ett livsstilshus. Här ska både skor, kläder och möbler finnas till försäljning. Det finns även långt gångna planer på en restaurang med fokus på fisk och skaldjur, med tillhörande champagnebar. Hildas hudvård ska flytta hit och utökar med ett parfymeri.

Entrén kommer att vara mot vattnet och i fastigheten ingår också en 45 meter lång kajplats.

En smygöppning kommer att ske redan i mitten av september, men först i mars nästa år väntas allt vara på plats i huset. Vad det nya livsstilshuset kommer att kallas är dock redan klart.

– Det får heta Tullhuset. Alla i Västerås vet vad det är och var det ligger. Det är ett starkt namn, säger Anna Khysing Persson.