Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tummen upp för alkolås på campingen

Som VLT tidigare berättat utesluter inte enhetschefen Ronny Ring att bommar med alkolås sätts upp vid campingen nästa år. Allt för att minska risken att campinggästerna kör alkoholpåverkade.

– Det är inget som är prioriterat. Tanken är väckt, sen får vi se vad det blir, säger han.

Nästa år sätts det upp bommar för in- och utfart på campingen. Ronny är positiv till initiativet om bommar med alkolås.

– Det är klart att vi ska titta på det för det kommer ju mer och mer i bilbranschen, säger han.

Men Ronny påpekar att införandet inte är direkt akut på just Skantzö camping.

– Skantzö är en familjecamping som är rätt så seriös och lugn. Jag tror inte att det är många som skulle behöva vända i dörren för att vi sätter upp bommar med alkolås. Men det är klart att det är en säkerhetsåtgärd, säger han.

VLT har varit runt på campingen och hört vad gästerna tycker om att eventuellt införa bommar med alkolås. Kenneth Borlund från Sala är positiv till idén om alkolås.

– Det vore bra. Alkolås är alltid bra. Man vet aldrig, det finns folk som kör onyktra så alkolås gör inget. Det blir bara bra, säger han.

Britt-Marie Henriksson från Västerfärnebo ser också bara fördelar med att införa alkolås. Hon skulle vilja se att det införs på fler ställen.

– Det är väl bra så ingen kör när den har druckit. Alkolås ska vara överallt, säger hon.

Mikael Karlsson från Örebro tycker att förslaget är en positiv säkerhetsåtgärd.

– Alkolås är jättebra så man vet att man kan köra om man festat på kvällen. Man vill ju vara på den säkra sidan, säger han.