Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tumult vid (SD)-bokbord

(Uppdaterad 15.20) Sverigedemokraterna höll information och bokbord på Ullvigymnasiet, Köping, då tumult utbröt.

Under dagen har Sverigedemokraternas bokbord på Ullviskolan störts vid flera tillfällen.

- Det har varit ungdomar som inte gått på skolan som på något sätt gett sig på Sverigedemokraterna, säger Lars Hamrin vid Västmanlandspolisens sambandscentral.

- Det var två separata händelser, säger Pavel Gamov, valombudsman för Sverigedemokraternas Ungdomsförbund som tillsammans med kollegan Alexander Widén utsattes för våldet. Pavel Gamov fortsätter:

- En på förmiddagen, då vi höll bokbord. Mellan sju och tio ungdomar, efter vad vi förstått senare gick de inte på skolan, överföll och misshandlade oss och stal vårt valmaterial. Då ringde vi polisen.

Just som polisen under eftermiddagen lämnade platsen började bråken på nytt då flera personer försökte stjäla Sverigedemokraternas privata tillhörigheter samt valmaterial:

- Vi informerade eleverna om vår politik och stämningen var ibland hätsk med många diskussioner. Så fort poliserna lämnade platsen kom två-tre personer fram och bråket började på nytt, säger Pavel Gamov.

- Det har inte varit fråga om något grövre våld med tillhyggen, säger Lars Hamrin vid Västmanlandspolisen.

Polisen har sökt efter misstänkta gärningsmän.