Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för BK30

Trots ett massivt spelövertag hela andra halvlek.
BK30 åkte på en tung förlust hemma mot Danmarks IF.
– Vi har inte råd att förlora såna här matcher när vi faktiskt är det bättre laget, säger tränaren Jörgen Nyberg efter 1–2-förlusten.

BK30 började klart piggast och i den tolfte minuten klackade Natalie Medina fram bollen till Emma Westholm i straffområdet men hennes skott gick rakt på Danmarks målvakt.

Annars var den första halvleken ganska chansfattig. Sju minuter innan halvtidsvilan åkte BK30 på ett tungt baklängesmål.

Kristina Josefine Sandin sköt en frispark från kanten som letade sig in i det bortre hörnet. Ingen spelare rörde bollen och ställde BK-målvakten Malin Reuterwall.

Och bara tre minuter senare ökade Danmark på till 2–0. Anfallaren Moa Lina Mattsson blev helt sopren inne i straffområdet och placerade enkelt in tvåan.

– Tunga mål. Vi blev lite paralyserade och tappade en del stabilitet i mittförsvaret när Moa Narvinger blev skadad. Vi tror att det rör sig om ett uttänjt ledband, säger Jörgen Nyberg.

I den andra halvleken började kvitteringsjakten – och BK30 tog över spelet totalt. Laget skapade en hel del och i 58:e minuten reducerade Emma Westholm efter en soloprestation.

Just Westholm var ständigt på hugget och låg bakom det mesta av hemmalagets farligheter.

– Emma var grym i dag. Synd att hon inte fick göra något mål ytterligare. Det hade hon varit värd, säger Nyberg.

Natalie Medina fick ett gyllene kvitteringsläge i slutet när fick fritt skottläge inne i boxen – tyvärr lyckades hon inte förvalta Emma Westholms perfekta inspel.

– Tråkigt att förlora när vi spelade så bra. Jag tycker att vi är klart bättre än Danmark, säger Nyberg.

Och fortsätter.

– Jag tycker inte att de har så mycket mer än målen. Vi har klart mest boll och flest chanser. Tyvärr får man ofta många skitmål emot sig när man ligger i botten.

Just såna här typer av förluster måste sätta sig extra mycket på tjejernas psyke?

– Ja, det är klart att det gör. Vi har inte råd att förlora såna här matcher när vi faktiskt är det bättre laget. Då måste vi kunna ta minst en poäng.