Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för VIK Fotboll

Serieledande IK Frej avgjorde på tilläggstid.
– Usch vad jobbigt, suckar tränaren Martin Gustavsson efter 0–1.

Gustavsson hade fortfarande svårt att samla tankarna när VLT fick tag i honom någon halvtimme efter slutsignalen.

– Det finns inget sämre sätt att förlora på. Frej var faktiskt chockade över att de vann, de tyckte efteråt att vi borde fått en poäng eller till och med ha vunnit, konstaterar han.

VIK gjorde alltså en kanoninsats på Vikingavallen i Täby. Konstgräset främjade Gulsvarts kortpassningsspel och via uppställningen 4–3–2–1 fick laget till ett kompakt försvarsspel med snabba omställningar. Inte ens mittbacken Calle Klintons målchansutvisning i 25:e minuten rubbade VIK-rytmen.

– Borta mot Frej måste man spela snålt, åtminstone enligt mitt sätt att se på fotboll. Det gjorde vi verkligen, och bjöd dem inte på någonting.

Trots en man kort hade VIK två frilägen att avgöra på i andra halvlek, den ena gången stod stolpen i vägen. Mållöst borta mot serieledaren var ändå okej för Gulsvart, men så kom det jobbiga slutet i tredje tilläggsminuten. Ett inlägg som nickades snyggt i mål blev Frejs lycka.

– Det blev bara jäkligt tomt. Att inte få med sig någonting efter att spelat så bra är oerhört jobbigt, säger Gustavsson.

I jämna Svealandstvåan hade VIK bara varit två poäng efter Frej vid en vinst. Nu skiljer det istället åtta poäng. På fredag väntar derbyt hemma mot Skiljebo SK, en match som Klinton får se från sidan då han är avstängd.

– Vi får sura nån dag, men det blir inte några problem att ta sig an Skiljebomatchen efter det här, säger Gustavsson.

Matchens VIK-lirare: Oliwer Malmkvist.