Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunga vändningen – efter hopplöst underläge

IBF Västerås mötte Örebro i genrepet inför den allsvenska premiären.6-6 slutade mötet som fick avgöras på straffar – där IBF drog längsta strået.- Det hade nog kunnat gå hur som helst, säger tränaren Gabriel Brandberg efteråt.

Med en ungefärlig vecka kvar till seriepremiären mot Team Thorengruppen träningsspelade IBF Västerås mot Örebro från allsvenskan södra.

Det blev ett riktigt målkalas när matchen slutade 6-6 – efter att IBF legat under med 6-3 i mitten på tredje.

- Det var viktigt att hämta upp det underläget och sedan fick sudden och sedermera straffar avgöra det hela. Där vann vi med 8-7 efter att ha satt två stycken, säger tränaren Gabriel Brandberg.

Tränaren var nöjd med insatsen utifrån de förutsättningar som laget hade – fyra tongivande spelare saknades nämligen.

- Christian Mattsson vilade, men det var mer av en försiktighetsåtgärd. Rasmus (Bergström) sträckte ryggen i veckan och där vet jag inte hur allvarligt det är. Jonas (Engström) har problem med en baksida och Simon Berg är på landslagsläger, säger Brandberg.

Vad tar ni med er från matchen?

- Att vi hämtade upp underläget och trots att vi saknar en del nyckelspelare gör vi ändå resultat, säger han.

Är ni redo för premiären mot Team Thorengruppen?

- Vi har ju lite frågetecken, men det är inget vi kan göra något åt. Jag är inte orolig, de som får chansen i stället kommer att ta för sig, säger Brandberg.

Örebro-IBF Västerås

Matchfakta, träningsmatch 6-6

Mål IBF Västerås: Marcus Hjelm 2, Marcus By, Jonathan Lundqvist, Kim Angerfelt, Emil Helmrich.