Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt besked för Mickis - som hjälper barnorganisationer

Han har övertygat på försäsongen tagit en nyckelroll i Calgary. Men på gårdagens träning bröt Mikael ”Mickis” Backlund lillfingret och missar NHL-premiären.

Mikael Backlund gjorde en stark fjolårssäsong i Calgary – men den här säsongen tippar experterna att han ska spela ännu bättre.

Och framförallt öka på sitt poängsnitt från fjolårets 25 på 73 matcher.

Anledningen: Mickis har spelat till sig en plats som förstecenter mellan Alex Tanguay och superstjärnan Jerome Iginla.

Men nu har västeråsaren drabbats av ett bakslag. Backlund bröt lillfingret på gårdagens träning efter att ha blivit träffad av ett klubbslag.

- Mickis måste opereras och få ett stift insatt i fingret. I bästa fall är han borta i två veckor, i sämsta fall kan det ta upp till sex-åtta veckor, säger Backlunds agent, Peter Werner vid CAA Sports till SportExpressen.

Skadan kommer extra olägligt eftersom Mickis flugit över familjen till premiären mot Pittsburgh.

- Klart att det är missflyt nu när han tagit plats i lagets toppkedja, men det är bara att hoppas att skadan läker snabbt och sedan får han komma igen, säger Werner.

I dagarna blev det också officiellt att Backlund blir del av två hjälporganisationer för barn.

Dels kommer han att skänka 100 dollar för varje mål han gör under grundserien till Sunshine Foundation of Canada. Dels kommer han att donera 100 dollar per assist till Kids Cancer Care Foundation of Alberta.

Mickis har även skänkt biljetter till båda organisationerna för att barnen ska kunna se Flames spela samt träffa svensken efter matchen.

- Jag ville verkligen bli involverad med någonting det här året där jag kan få barn att le. Båda de här programmen gör otroliga saker och jag är stolt över att få bara få vara en liten del av det, säger han till Calgarys officiella hemsida.