Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt beväpnad polis slog till mot två lägenheter i Västerås.

Artikel 11 av 63
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Strax efter klockan 14.00 på lördagseftermiddagen slog tungt beväpnad polis till mot en lägenhet på Humlegatan i Västerås. Vid 19-tiden till mot ytterligare en lägenhet.

Annons

VLT sände direkt från polisens presskonferens:

Enligt ögonvittnen, som vlt.se pratat med, togs en person med i en av polisbilarna i det första tillslaget. Vid det andra tillslaget på på Knotavägen i Västerås östra stadsdelar togs två personer med.

En av de personer som tidigare idag hämtades till förhör med anledning av skjutnigen mot en polis bostad blev anhållen kl 20.43, efter beslut av kammaråklagare Anne Sjöblom. Mannen är i 20-årsåldern och skäligen misstänkt för försök till mord. Det är den lägre misstankegraden.

Den andre personen som hämtades till förhör är frigiven men inte avförd från utredningen.

Lisa Sannervik, polisens presstalesperson, bekräftar att minst en person tagits in på förhör med anledning av skottlossningen i natt mot en polismans hus på Hagaberg.

Polisen intresserar sig även för en lägenhet på Violstigen på Gideonsberg.

Polisen spärrade vid 16-tiden av två sopkärl i anslutning till lägenheten på Violstigen, sannolikt för att leta efter och möjligen säkra teknisk bevisning.

Precis som på Violstigen stegade tungt beväpnade poliserin i lägenheten.

Polisens presstalesman, Anders Hedström har ännu inte bekräftat att tillslaget på Knotavägen hör samman med skottlossningen mot en polisman ochhans familj.

Läs också: En man i 20-årsåldern anhållen misstänkt för mordförsök på polisen och hans familj