Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turnering påhemmaplan

VästeråsIrsta träningsmatchar på hemmaplan i egen turnering – möter såväl svenskt som norskt motstånd.

VästeråsIrsta har rivstartat säsongen. Nu fortsätter träningsmatchandet – med en turnering på hemmaplan.

Den avgörs från och med fredag till och med söndag – och utöver damturneringen spelar klubbens herrlag två matcher under lördagen. Först mot Skånela och sedan mot Hammarby.

I damturneringen gör VI upp tillsammans med Skövde, Flint Tømsberg och Stabaek. Så här säger tränaren Ramon Laurén om motståndet till föreningens hemsida:

Skövde: ”Laget har varit i SM-final de senaste sex åren förutom gångna säsongen då man blev utslaget i semifinalen. Har inför denna säsong gjort fyra toppvärvningar i ex-proffset och hårdskjutande högernian Anna-Maria Johansson, slitvargen på mittsex Caroline Friberg, allsvenskans mest eftertraktade spelare Malin Hanold på niometer samt hårdskjutande skytten Maja Eriksson, senast i H43. I laget återfinns också västeråsbekantingen Sofia Olofsson.”

Flint Tønsberg: ”Rutinerade tränaren Pål Oldrups unga lag från Tønsberg tog liksom IVH hand om den åttonde och sista slutspelsplatsen senaste säsongen. Renate Saastad gjorde 123 mål och Thea Bjerkestrand Bøe 100 åp grundseriens 22 matcher vilket ger en hint om att det är en duo med vassa avslut.”

Stabæk: ”Oslolaget överraskade 2010/2011 med att komma på fjärde plats i Postenligan och nådde dessutom semifinalen i slutspelet. Ett ungt lag med mycket potential. Ska bli intressant att se om tränaren Håvard Mammelund kan fortsätta klättringen uppåt för att ta upp kampen med giganterna i ligan, Larvik och Byåsen. Spelare att se upp med är bland annat landslagsmeriterade Stine Bredal Oftedal.”