Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: 15 bränder under ett dygn i Arboga – misstänks var anlagda

Artikel 2 av 2
Flera misstänkt anlagda bränder i Arboga
Visa alla artiklar

Klockan 04.03 kom ett larm om skogsbrand i Arboga. Det visade sig vara flera små bränder. Polisen misstänker nu att bränderna är anlagda och har inlett en förundersökning om försök till mordbrand.

Räddningstjänsten larmades ut till Krakaborgsvägen i Arboga där det brunnit på sammanlagt åtta olika ställen runt om i terrängen. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka bränderna och strax innan klockan 9 på lördagen hade man avslutat släckningsarbetet.

Polisen misstänker att bränderna är anlagda och man har därför upprättat en anmälan gällande försök till mordbrand och inlett en förundersökning.

– Det som gör att vi tror att de är anlagda är att det brunnit på väldigt många platser i ett närområde under en kortare period. Och det finns det inte någon naturlig förklaring till, säger Torsten Hemlin, befäl vid polisen i region Mitt, till Aftonbladet.

Polisen ska även ha gjort vissa fynd vid brandplatserna som stärker ytterligare misstankarna om att de kan vara anlagda.

"På platsen görs beslag av olika föremål som sätts i samband med bränderna", det skriver polisen på sin hemsida.

Kartan anger ungefärlig position. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Läs mer:

Sju misstänkt anlagda bränder i Arboga – polisen har hittat spår