Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Alkoholstoppet förlängs ► Ändrade regler för gymnasieskolorna ► ”Fortfarande ett allvarligt läge”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Under torsdagen höll statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, utbildningsminister Anna Ekström, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson en pressträff gällande spridningen av covid-19 i Sverige.

Coronarestriktionerna på Sveriges gymnasieskolor ändras på måndag och kommer fram till den 1 april att kunna bedrivas i en kombination av distans- och platsundervisning, det meddelade regeringen under dagens pressträff.

Alkoholstoppet efter klockan 20 på krogar förlängs med ytterligare två veckor, fram till den 7 februari.

Rekommendationen för distansarbete förlängs till samma datum samtidigt som Folkhälsomyndighetens rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken nu kommer att gälla våren ut.

Icke-nödvändiga kommunala verksamheter uppmanas att hålla stängt fram till den 7 februari, men fritidsverksamhet för barn födda 2005 och senare undantas.

Regeringen har även gett Arbetsmiljöverket i uppdrag att undersöka de branscher där smittotalen är höga för att säkerställa att gällande restriktioner följs.

De nya restriktionerna kommer att omprövas varannan vecka framöver.

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här: