Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Flera bilar i krock orsakade långa köer på E18

På fredagskvällen inträffade en olycka på E18. Vägen var avstängd i en dryg timme, med långa köer som följd.

Vid strax innan 18 på fredagskvällen larmades SOS om en trafikolycka på E18 vid Västerledsmotet i Västerås. Det orsakade köer på vägen mellan trafikplats Västerledsmotet och trafikplats Västjädra, i riktning mot Örebo, på grund av olyckan.

Olyckan skedde där vägen är tvåfilig. Enligt räddningstjänst och polis var totalt fyra bilar inblandade.

– Det är sju personer totalt som varit inblandade, ingen har fått allvarliga skador vad jag vet, säger Johan Gustafsson, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Först krockade två bilar, sedan inträffade ytterligare en krock i den kö som bildades.

– Det var väldigt låg sol och vatten på vägbanan som kommit upp på vindrutan, så man hade blivit bländade och kört in i framförvarande bil. Sedan blev det ytterligare en krock i kön, säger Linnéa Hultberg, befäl vid länskommunikationscentralen i Västmanland.

Vägen var avstängd i ena färdriktningen i drygt en timme efter olyckan.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara. Genom att skicka in en bild eller en film godkänner du att Mittmedia kan använda materialet. Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor.