Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här avvisas VLT av nazister: "Gå här ifrån – du ljuger"

Nordiska motståndsrörelsen flankerades av flera poliser när de delade ut flygblad i city under lördagen. Och VLT:s närvaro ogillades starkt av den nazistiska organisationen.

Det blev polistätt i korsningen Stora gatan/ Vasagatan när Nordiska motståndsrörelsen delade ut flygblad mitt på lördagen flankerade av flaggor.

Någon anstormning av västeråsare var det inte de timmar tiotalet medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen stod där. Besökarna i centrum flanerade lugnt förbi trots närvaron av alla poliser. Nordiska motståndsrörelsen själva förnekade att det skulle handla om en demonstration.

– Vi delar bara ut flygblad, sa en av dem.

VLT:s chefredaktör Daniel Nordström kommenterar avvisningen av VLT:

– Agerandet är typiskt för liknande nazistiska organisationer. De försöker skrämma journalister till tystnad, vilket är mycket allvarligt och ett hot mot demokratin, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarigutgivare för VLT.

– Nordiska motståndsrörelsen består enbart av ett fåta lindivider. I många fall vill organisationen framställa sig som så mycket större än vad den egentligen är. Den söker också uppmärksamhet. Därför är det klokt av seriösa medier att ofta ignorera organisatonen. Den film vi publicerar är emellertid relevant, eftersom den så tydligt visar på vilket sätt Nordiska motståndsrörelsen arbetar. Den ständigt hotfulla tonen i agerandet är en potentiell fara för demokratin, säger Daniel Nordström.