Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här kommer Ellas rullande BH-buss: "Jag skulle säga att den är lite burlesk"

För två år sedan köpte Ella Logren en 42 år gammal buss. Just där och då var inte bussen mycket för världen. Många renoveringstimmar senare är bussen inget annat än ett mästerverk.
– Det är lite lågt i tak. Jag tänkte på det, men jag ville verkligen ha den här bussen. Man kan sänka golvet, men det blir ett för stort projekt, säger Ella Logren.

TV: Följ med in i BH-bussen

– Man måste döpa bussen så man kan prata med den när den går sönder. "Kom igen nu Norma, starta". Då brukar hon starta, säger Ella Logren samtidigt som hon räcker över en bh till en kund som står i provrummet.

Det är ingen vanligt buss. Långt ifrån. Det är en BH-buss. En buss full av bh:ar i alla olika färger, former och storlekar du kan tänka dig. Inredningen är i Moulin Rouge-stil. Lite burleskt som Ella själv beskriver det. Och vad passar väl bättre i en ambulerande underklädsboutique?

Förutom saker som el och rördragning så har Ella gjort det mesta själv vad gäller renoveringen av bussen som tidigare var en festivalbuss.

– Jag har även haft stöd av min pappa, min sambo och min son, säger Ella.

När Ella är ute på säljturné med bussen Norma så bor hon i bussen. Tanken är att hela familjen ska ha nytta av bussen i framtiden.

– Jag har gjort den så att den fungerar som husbuss också. Det är bara att plocka bort alla hyllor och bh:ar så kan man åka på semester, men det har inte blivit av än, säger hon och skrattar.

När hon är ute på vägarna så åker hon helst själv, det är lättast så. Just den här svängen har hon med sig sällskap i form av hunden Ninja.

– Jag har haft med mig folk förut, men det blir så trångt. Nu kan jag bestämma helt själv när jag ska stanna och äta eller gå på toaletten. Och det är ingen som blir sur om bussen går sönder, säger Ella.

För sönder går bussen då och då. På väg till Dvärtsätt blev Ella stående vid vägkanten.

– Då var det bara att ta på sig mekoverallen och börja skruva. Det var några skruvar som hade lossnat och behövde dras åt, säger Ella och ler stort.

– Det konstiga är att det är när jag lägger ut bilder på mig själv i mekoverallen som jag får mest "gilla" på Instagram. Man kan ju tycka att det borde vara alla bilder som jag lägger ut på bh:ar och tuttar, men inte, fortsätter Ella.

Tråkigt blir det aldrig när Ella är ute och åker. Trots att hon kan bli ensam långa stunder när det är glest mellan kunderna så sysselsätter hon sig.

– Det finns alltid något att göra. Det blir mycket städning när det är så liten yta. Och skulle jag mot all förmodan inte ha något att göra så finns det ju alltid Facebook. Då kan jag gå in där och påminna folk om att jag är i byn, säger Ella.

Intresset för underkläder har hon haft sedan länge. Hon hade själv svårt att hitta underkläder i rätt storlek och bh:ar som gav rillräckligt med stöd. Ella började sälja underkläder via homepartyn, men insåg ganska snabbt att det inte var hennes grej.

– Jag har sedan barnsben drömt om att få vara Katitizi och resa världens runt med häst och vagn. Nu har jag min vagn, fast med motor, säger Ella.

Läs även: Den gamla drängkammaren har blivit syateljé med dolda skatter: "Här finns plats för min samling av antika dräkter"

BH-bussen stannar bara på mindre orter eftersom Ella älskar landsbygden. Hon tycker att det är mycket bättre att hon kommer till kunderna än att kunderna ska behöva åka till henne.

– Jag hatar köpcentrum. Alla affärer där har samma saker. Jag vill att det ska vara lite mer speciellt, säger Ella.

Efter drygt två veckor runt om i Jämtland återvänder Ella hem till Furudal för några dagars vila innan det är dags att ge sig ut igen. Snart är vintern här och då tar bh-bussen en välförtjänt semester och börjar rulla framåt våren igen när vägarna är snöfria.

För Plus-kunder: Familjen bytte stort hus mot trångboddhet: "Vi har en helt annan livskvalitet nu"

För Plus-kunder: Pernilla förlänger utesäsongen med nya växthuset på Skiljebo – och hennes 10 000+ följare hänger med