Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Kvinna rånad på bil – polisbil och personbil i diket efter vild biljakt

En trafikolycka inträffade på onsdagsförmiddagen när polisen jagade en misstänkt rånare. Han hade tidigare rånat en kvinna på hennes bil på Ängsgärdet i Västerås. "Jag mötte honom på parkeringen, han skulle ha nyckeln till bilen. Vi kämpade med varandra ett tag", säger den rånade kvinnan till VLT.

Annons

TV: Hör Anders Hedström, polisens presstalesman, och se läsarfilmen från biljakten som gick vid Viksängsskolan

Vid 10.22 på onsdagen larmades polisen om ett rån på Ängsgärdsgatan.

– En kvinna hade blivit hotad av en man som tvingat till sig hennes bil, kvinnan blev även slagen, säger Anders Hedström, polisens presstalesperson.

Mannen ska också ha hotat kvinnan med att säga att han hade ett skjutvapen.

Polispatruller fick syn på den stulna bilen på Malmabergsgatan och började följa efter.

– Den körde mycket vårdslöst och snabbt. Bland annat körde den mot färdriktningen på Stockholmsvägen, berättar Anders Hedström.

Under polisjakten inträffade en olycka. Vid 10.43 åkte polisbilen och personbilen av vägen vid Hässlögatan - Väderleksgatan.

Inga personskador är rapporterade, däremot blev det plåtskador både på den stulna bilen och polisbilen som prejade den av vägen.

Vittne: "Där brukar mina barn cykla"

Mannen, som är född 1979 är gripen, misstänkt för grovt rån och flera trafikbrott, bland annat grov vårdslöshet i trafik. Vid gripandet hittade polisen narkotika på honom. Senare under dagen anhölls han efter beslut från åklagare. Mannen har ingen koppling till Västmanland, enligt de uppgifter polisen har i nuläget.

Flera vittnen till den dramatiska olyckan hörde av sig till VLT och berättade om den dramatiska biljakten.

Sandra Hultin såg hur personbilen körde väldigt fort på en gångbana på Talltorp och följdes av tre polisbilar.

– Det gick väldigt fort, så det var otäckt. Där brukar mina barn cykla. Det är alltså gångbanan på höger sida om man kör mot flygplatsen, säger Sandra Hultin.

Ytterligare ett vittne berättar att larm på Viksängsskolan på grund av biljakt på skolgården. Vittnet bor på Väderleksgatan och hörde sirener. Ett annat vittne berättar att biljakten även pågick på låg och mellanstadieskolan Storängsskolan som ligger bredvid Viksängsskolan.

Så här beskriver ytterligare ett vittne det hela:

"Det gick även i full fart på Stockholmsvägen och ner på Klockartorpsgatan innan jakten fortsatte i riktning mot Hässlö."

Flera vittnen såg också hur en polisbil prejade ned personbilen i diket på Hässlö. Prejningen ska ha skett vid långtidsparkeringen vid flygplatsen ungefär.

Rånade kvinnan: "Vi brottades ett tag"

När VLT på eftermiddagen pratar med kvinnan, som blev utsatt för rånet, är hon chockad och omtumlad. Hon orkar inte prata så länge men berättar i alla fall lite om den dramatiska upplevelsen på förmiddagen.

Kvinnan hade inte sett mannen tidigare när han kom emot henne på Ängsgärdet.

–Jag mötte honom på parkeringen, han skulle ha nyckeln till bilen. Vi kämpade med varandra ett tag.

Hon hade kommit ensam i bilen och det fanns ingen annan heller i närheten.

– Vi brottades ett tag ...

Läs mer: Ögonvittne såg biljakten: "Han gjorde ett försök att svänga, men lyckades inte" (Plusartikel)

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här