Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Lagkaptenen frälste skakat VIK

Sex raka segrar blev sju. Men på vägen stötte VIK Hockey på hinder – och vann till slut i sudden med 4–3-hemma mot Almtuna.

Annons

– Jag blir illamående när jag ser vår förstaperiod, dundrade VIK-tränaren Joakim Fagervall på den efterföljande presskonferensen.

VIK Hockey förlorade det första mötet mellan lagen med hela 0–6. Det började inte bättre i kvällens match, där VIK låg under med 0–1 och 2–11 i skott efter den första perioden.

– Jag tycker inte vi uträttar någonting i det som skulle vara ”den stora revanschen”, sade Fagervall på den efterföljande presskonferensen och fortsatte:

– Det kanske är att man fokuserar på orden i stället för prestationen. Ett effektivt Almtuna så hade vi torskat matchen.

Men efter 0–2 av Daniel Hermansson, 7.37 in i den andra perioden, trampade VIK i gång och gjorde som de gjort på slutet – vände matchen.

– Vi gör en uppryckning där, men i dag går vi in och petar och det är jäkligt duttigt, sade Fagervall om mittperioden.

När poängkungen Jeremy Williams gjorde mål på en tilltrasslad situation 11.22 in i den tredjeperioden så var matchen vänd. Almtuna tog ut målvakten Erik Hanses och kvitterade med 29 sekunder kvar.

– Sett över det stora hela tycker jag det är jämnt. Det är rättvist, 3-3, sade Fagervall och fortsatte:

– Sen har vi vunnit ganska mycket och då kanske man vinner en sådan här match.

Lagkaptenen Per Helmersson satte 4–3 i sudden death och frälste VIK. Fagervall kan andas ut igen:

– Otroligt skönt med två poäng och vinst.