Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Lagkaptenen frälste skakat VIK

Sex raka segrar blev sju. Men på vägen stötte VIK Hockey på hinder – och vann till slut i sudden med 4–3-hemma mot Almtuna.

– Jag blir illamående när jag ser vår förstaperiod, dundrade VIK-tränaren Joakim Fagervall på den efterföljande presskonferensen.

VIK Hockey förlorade det första mötet mellan lagen med hela 0–6. Det började inte bättre i kvällens match, där VIK låg under med 0–1 och 2–11 i skott efter den första perioden.

– Jag tycker inte vi uträttar någonting i det som skulle vara ”den stora revanschen”, sade Fagervall på den efterföljande presskonferensen och fortsatte:

– Det kanske är att man fokuserar på orden i stället för prestationen. Ett effektivt Almtuna så hade vi torskat matchen.

Men efter 0–2 av Daniel Hermansson, 7.37 in i den andra perioden, trampade VIK i gång och gjorde som de gjort på slutet – vände matchen.

– Vi gör en uppryckning där, men i dag går vi in och petar och det är jäkligt duttigt, sade Fagervall om mittperioden.

När poängkungen Jeremy Williams gjorde mål på en tilltrasslad situation 11.22 in i den tredjeperioden så var matchen vänd. Almtuna tog ut målvakten Erik Hanses och kvitterade med 29 sekunder kvar.

– Sett över det stora hela tycker jag det är jämnt. Det är rättvist, 3-3, sade Fagervall och fortsatte:

– Sen har vi vunnit ganska mycket och då kanske man vinner en sådan här match.

Lagkaptenen Per Helmersson satte 4–3 i sudden death och frälste VIK. Fagervall kan andas ut igen:

– Otroligt skönt med två poäng och vinst.