Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Man avled efter skottdrama – polisen inleder mordutredning

 
Dödsskjutningen på Gideonsberg
Visa alla artiklar

Natten mot fredagen sköts en man i 30-årsåldern på Emausgatan på Gideonsberg. Han avled senare på sjukhuset i Västerås. Anhöriga underrättades på fredagsmorgonen.

Läs också: Polisen utreder misstänkt mord efter skottlossning – så går utredningen

En man i 30-årsåldern blev skjuten på Emausgatan på Gideonsberg på natten mot fredagen. Flera boende ringde polisen efter att ha hört skottlossningen klockan 22.50.

– Vittnen berättade att skottlossning ägt rum och polisen hittade en livlös man på gatan, säger Lisa Sannervik, presstalesman för polisen.

Enligt uppgifter utfördes hjärt- och lungräddning på mannen innan han fördes med ambulans till sjukhus.

Läs även: Skottlossning på Drevervägen – en person hittades misshandlad

På fredagsmorgonen bekräftade polisen att mannen hade avlidit av sina skador. Vid 9-tiden var anhöriga underrättade. Polisen vill dock inte berätta mer detaljer kring mannen i nuläget.

En förundersökning om mord är inledd.

– Vi har ingen gripen för brottet i nuläget, säger Lisa Sannervik.

Under natten spärrades ett område kring brottsplatsen vid korsningen Emausgatan och Smalbäcksgatan av och flera polispatruller fick stöd av en polishelikopter som sökte över området.

– I samband med skottlossningen har flera personer setts lämna platsen, eventuellt i en mörk mindre skåpbil, säger Lisa Sannervik, som är angelägen om att personer som har sett något hör av sig till polisen.

Enligt Sannervik ska det inte vara farligt för allmänheten att vistas på platsen.

– Det finns inget som talar för att det skulle vara fara för boende i området.

Polisens tekniska undersökning på platsen avslutades under natten och avspärrningarna togs sedan bort.

Tekniker som arbetade på platsen hittade ett antal spår, en del av dem togs med i bruna papperspåsar. Det är just nu oklart vad för slags spår det handlar om.

Under fredagen kommer polisen genomföra dörrknackning i området.

– Vi är måna om att få in så mycket tips som möjligt. Det handlar om iakttagelser både före, under och efter. Allt är intressant, säger Jonas Partheen, polisens presstalesman i Västmanland.

– Vittnesförhör pågår och vi analyserar den tekniska bevisningen. Vi håller på med olika typer av informationsinhämtning och ska försöka se om det finns videokameror på platsen, säger Jonas Partheen vid 9-tiden på fredagsmorgonen.

Arbetet med vittnesförhör, inre spaning, analys av material och bevis som samlats in och annat polisiärt arbete pågick därefter med oförminskad styrka under hela dagen.Ännu sent på fredagskvällen hade ingen frihetsberövats för brottet.

Läs också (För Plus-kunder): Boende om misstänkta mordet på Gideonsberg: "Jag hörde tre skott"

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via e-post: [email protected], mms/sms: 72021 eller Tipsa-tjänsten.