Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Myndigheterna håller pressträff om corona – 36 dödsfall bekräftade: ”inte så hög medelålder som vi väntat oss”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Under tisdagseftermiddagen höll Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap en pressträff om covid-19.

Annons

LIVE-TV, 14.00: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Just nu hålls dagliga presskonferenser med Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter. Medverkar gör även biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten.

Under dagens presskonferens framgick det att 2 272 personer har bekräftats som smittade i Sverige och att 36 personer har avlidit till följd av coronaviruset. Det är huvudsakligen personer i 40-70-årsåldern som har smittats.

I början av veckan fördes diskussioner gällande skidorterna. Flera ställen har valt att stänga sin after ski och stängt liftar där man sitter trångt. Efter presskonferensen stod det klart att skidorterna fortsatt får hålla öppet – såvida deras afterski-verksamhet hålls stängd.

På måndagen meddelade även Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson att de nationella proven i skolorna ställs in under våren 2020.

Texten uppdateras i samband med livesändningen.