Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Räv har flyttat in på Bjurhovda: "Så overkligt"

En nyfiken räv filmades under helgen när den strövade runt på Bjurhovda. Västeråsaren Stefan Ekström kom den riktigt nära: "Det kändes helt magiskt".

Se filmen från mötet längre ned i artikeln.

Oftast är rödräven ett skyggt och skogslevande djur – men det händer att den söker sig in till städerna där det finns gott om föda.

Strax efter 23 på lördagskvällen träffade västeråsaren Stefan Ekström en räv på Bjurhovda, precis bakom Coop. Den var nyfiken och vågade sig fram till hans hand för att nosa.

– Det kändes helt magiskt men samtidigt var jag på min vakt för jag visste inte om den var sjuk eller så, berättar Stefan Ekström.

Läs också: Räv klättrade i träd och jagade skata

Han älskar djur och tyckte upplevelsen att komma så nära en räv var nästan overklig. Det är dock inte första gången han ser en räv inne i Västerås – för tre veckor sedan såg han en på Brandthovda – som han tror kan vara samma individ. Då försvann den när han försökte ta upp mobilen.

– Det är flera vänner till mig som har stött på den också har jag fått reda på nu, den verkar vara halvtam.

Läs också: TV: Oväntat djur på Västerås gator igen: "Har vant sig vid människor"

Här kan du se Stefan Ekströms film från mötet med räven: