Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Regeringen föreslår att max åtta personer får samlas på allmänna sammankomster

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Statsminister Stefan Löfven (S) kallade på måndagen till en extrainsatt presskonferens.

Medverkade på presskonferensen gjorde förutom statsministern inrikesminister Mikael Damberg, finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund, socialminister Lena Hallengren samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

På presskonferensen meddelades det att regeringen föreslår att max åtta personer ska få samlas på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Förslaget skulle på måndagen ut på remiss, det väntades träda i kraft den 24 november och skulle enligt utgångspunkten inte gälla längre än fyra veckor. Ansvariga meddelade dock att det kunde förlängas över jul och nyår.

– Det är en tydlig och skarp signal till varje enskild människa och till svenska folket, sa statsminister Stefan Löfven (S) på presskonferensen.

Statsministern uppmanade vidare till att bland annat inte besöka gym eller bibliotek samt att inte ha fester eller middagar.

– Gör din plikt, ta ditt ansvar för att stoppa smittspridningen, sa han på presskonferensen.

Han uppmanade vidare boende i de regioner där lokala allmänna råd gäller att följa dessa råd.

– Coronaviruset tar ingen hänsyn till våra känslor, sa statsministern på presskonferensen.

Även finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund medverkade på pressträffen och meddelade att ytterligare en restriktion införs. Undantaget för sammankomster och tillställningar på restauranger och serveringstillfällen tas bort.

Några besked om ytterligare stöd till företag kom ej på presskonferensen, men det meddelades att information skulle meddelas när information fanns.