Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Saade populär- i Israel

Med bara några veckor kvar till Eurovision Song Contest är vår svenska vinnare Eric Saade ute på en PR-resa till flera av Europas länder.

Det här är ett koncept som visat sig vara vinnande tidigare år - att visa upp sig i våra motståndares länder, ofta i stora tv-shower, gör att man får ett ansikte hos dem som ska rösta. Och, förstås, att tv-publiken redan känner igen tävlingslåten när den framförs ihop med ett 20-tal andra.

Eric Saade har uppmärksammats stort i flera länder och i flera diskussionsforum nämns han som en av vinnarkandidaterna i Düsseldorf. Extra uppmärksamhet har Eric fått i Israel. Inte minst då i gaykretsar, en grupp som brukar känna av vart det bär hän med stor precision när det gäller denna tävlingen.

Det har till och med spelats in en hyllningsvideo till Erics ära med lättklädda israeler som sjunger och dansar på en solig Medelhavsstrand. Mycket parodi, men med en kärleksfull underton. En video som blivit väldigt polulär på YouTube.

Det är sådant här som kan vara skillnaden mellan attt vinna och försvinna. I detta fall genererar det säkerligen en hel del extraröster till Eric. Tack för hjälpen Israel!

Även spelbolagen tror på Sverige i år. Webbsajten Oddschecker, som samlar odds från 22 europeiska spelbolag, rapporterar att Sverige ligger på fjärde plats som favorit till totalvinsten med Saades Popular. Före honom hamnar bara Frankrike, Estland och Storbritannien.