Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Se de elva valparna gå till matattack

Att hinna med som förälder är en komplicerad konst. Fråga bara hunden Cocos, hon har elva valpar att försörja.

Det var för några månader sedan som familjen Nilsson i Kvicksund bestämde sig för att det var dags för familjens hund, en shih tzu/lhasa apso, att bli mamma. Genom bekanta hade de koll på en malteser som skulle bli perfekt att para med.

– Båda är allergivänliga med mjuk fin päls så valparna borde bli perfekta familjehundar, förklarar husse och VLT-medarbetaren Andreas Nilsson.

Annars var beslutet om tillökning mest för att ge familjens egna barn upplevelsen av valpar. Och vilken upplevelse det blev!

– Ja, det var helt galet! Jag satt på jobbet och min fru ringde mig med FaceTime när förlossningen började och en efter en kom ut. Visst var Cocos stor, men bara ett par dagar innan hade vi gissat på fyra max fem valpar.

Fyra till fem valpar är också det normala. Men i stället kom alltså elva valpar – tio hanar och en tik. Och med bara åtta spenor blir det fajt om vem som ska få mat när det är dags att dia, berättar Andreas Nilsson:

– Ibland hjälper vi fram de minsta först och det har funkat bra. Vi följer viktkurvorna noga. Men om inte vi varit där tror jag inte att alla hade överlevt.

Behåller ni alla?

– Haha! Nej, med fem barn och fyra kaniner har vi att göra så det räcker ändå. Men en får stanna. Vilken det blir spelar ingen roll – alla är lika söta. Flera vänner och bekanta har dock redan sagt att de vill köpa, och det känns ju jättekul att kunna följa några om än på distans.