Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Senaste nytt om coronaläget: ”Behöver göra vårt bästa”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På torsdagseftermiddagen höll Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap pressträff för att rapportera om det senaste kring coronaviruset.

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Anders Tegnell, statsepidemiolog på FHM, inledde pressträffen med att presentera de senaste siffrorna. 44 nya dödsfall har registrerats vilket innebär att den totala siffran för personer med covid-19 som avlidit i Sverige nu är uppe i 12 370. 600 244 laboratoriebekräftade fall av smittan har registrerats i Sverige.

Man kan se en nedgång men den har tyvärr stannat av, berättade Anders Tegnell.

– I Sverige har vi haft en nedgång som tyvärr stannat av allt mer. Vi är fortfarande i en situation där vi har en hög smittspridning även om vi inte har en dramatisk utveckling.

Anders Tegnell fortsatte att prata om virusmutationer:

– Den som är mest aktuell av varianter är den brittiska.

Enligt regionernas analyser fanns det 9 procent av varianten i Västmanland, 12 procent i Skåne, 16 procent i Gävleborg och 20 procent i Västra Götaland under vecka fem.

– Vi behöver göra vårt bästa för att hålla nere nivåerna så mycket som möjligt.