Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Senaste nytt om coronaviruset – antal patienter på iva rasar

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

I dag höll Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, en presskonferens om coronavirusets framfart i Sverige. Antalet patienter på iva runt om i landet rasar.

Se sändningen från Expressen TV här:

Ett av kriterierna för nästa nivå i planen för att avveckla restriktionerna är att antalet patienter på iva är under 70. Under torsdagen låg siffran på 64 efter att ha fallit rejält de senaste veckorna.

Antalet covidpatienter som får intensivvård fortsätter att minska. Förra veckan sjönk det till under 100, för att nu ligga på 64.

– Trenden är tydlig. Antalet covidpatienter minskar på intensivvården, säger Johnny Hillgren, ansvarig för intensivvårdsregistret.

Flera regioner hade på torsdagen inga covidpatienter som fick intensivvård, det gäller Halland, Jämtland, Kronoberg och Västmanland.