Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Trafikkaos i Västerås – fem olyckor på mindre än en timme

På onsdagseftermiddagen inträffade inte mindre än fem trafikolyckor, däribland både en kökrock och en seriekrock – och vid en olycka smet föraren från olycksplatsen.

Långa köer uppstod på både E18, Norrleden och på Cityringen. Många västeråsare vittnade om hur de fastnade i trafiken.

För Västerås blåljuspersonal blev onsdagen den 25 oktober den kanske mest hektiska eftermiddagen i mannaminne.

Inom 25 minuter – från klockan 15.57 till klockan 16.22 – inträffade fyra trafikolyckor på olika håll i Västerås. Och klockan 16.50 avslutades "larmstormen" med ytterligare en trafikolycka.

– Ja, det var helt galet hektiskt, vi hade verkligen att göra. Jag har aldrig tidigare varit med om något liknande, med så många larm om trafikolyckor, säger Linnéa Hultberg, LKC-befäl på Västmanlandspolisens länskommunikationscentral som hade uppgiften att dirigera ut polisbilar till alla olycksplatser.

Polisbilar, ambulanser, räddningstjänstfordon och bärgningsbilar fick åka kors och tvärs genom Västerås när larmen stod som spön i backen: Cityringen, Norrleden, E18, Köpingsvägen, Grenhagsgatan.

– Vi fick vända in och ut på våra resurser och använda enheter från alla håll, även sådana som vi normalt inte tar i anspråk för trafikolyckor och liknande. Men allt gick bra och vi fick ut poliser överallt och inga olyckor var allvarliga, det var det viktigaste, säger Linnéa Hultberg.

– Nu håller vi tummarna för att det blir lite lugnare resten av kvällen.

Tre olyckor inträffade i korsningar – Cityringen, Köpingsvägen och Grenhagsgatan – när bilar kolliderade; på E18 rörde det sig om en seriekrock med två lastbilar och tre personbilar. På Norrleden var det en kökrock med tre fordon, där föraren som misstänks ha varit vållande till olyckan smet från platsen.

Någon direkt förklaring till anhopningen av olyckor denna onsdagseftermiddag finns inte, enligt polisen, men höstmörker, regntunga skyar och gråmulen himmel hela dagen kan vara en faktor, liksom att det ihållande regnet kan ha medfört att fler västeråsare än vanligt tog bilen i stället för cykel.

Läs mer:

15.57: Kökaos på Cityringen efter trafikolycka

16.04: Seriekrock på E18 – tre personbilar och två lastbilar har krockat

16.08: Tre personbilar i krock på Norrleden – den vållande föraren smet från platsen

16.22: Två bilar stötte samman på Skälby

16.50: Två bilar krockade på Stohagen

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

---------------------------------------

►Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

---------------------------------------