Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Trycket på IVA-vården ökar – se pressträffen i efterhand här

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Under torsdagen höll Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, en pressträff för att ge den senaste uppdateringen om coronaläget.

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Folkhälsomyndigheten rapporterade att Sverige just nu är upp i totalt 652 465 coronafall. Fem nya dödsfall rapporterades, och totalt har 12 798 personer avlidit i landet, till följd av viruset. Trycket på IVA-vården ökar och just nu vårdas 234 personer för covid-19 på intensivvårdsavdelningar. Det är elva fler än i går.

– I Sverige har vi nu en tydlig tendens uppåt igen. Inte lika dramatisk som i december. Men definitivt en uppgång, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Totalt har 690 271 vaccindoser delats ut. 235 274 personer har fått två doser vaccin.

– Vi ligger nu på 83 procent av de som bor på särskilda boenden som fått 1 dos, och den snabbaste ökningen ser vi bland de som fått 2 doser, där har vi kommit upp i så hög nivå som 70 procent, säger Tegnell.

Vaccineringen har gett positiv effekt, där både antal smittade, och antal döda minskar bland invånare över 65 år. Gruppen på särskilt boende minskar snabbast.

I Västmanland har 19 003 fall konstaterats, fram till och med 23 februari. Fram till 22 februari hade 333 personer dött i länet. Fyra patienter vårdades under onsdagen på IVA.