Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två år för batongvåld

Den 1 augusti i år blev en man svårt misshandlad med batong av en annan man i en lägenhet i Västerås. Straffet för våldsmannen blev två års fängelse.

Den dömde, en 42-årig man från Västerås, hade av någon anledning blivit mycket osams med en annan man och besökte i sällskap med en kvinnlig bekant, en 36-årig kvinna från Västerås, honom en dag i augusti.

Inför rätta i Västmanlands tingsrätt förekom många olika uppgifter om vad som egentligen hänt, tingsrätten finner det utrett att kvinnan förmådde den andre mannen att lämna tryggheten i lägenheten för att han skulle kunna överfallas av 42-åringen som slog honom upprepade gånger med en fjäderbatong.

Västmanlands tingsrätt finner att den misshandel 42-åringen, som är tidigare straffad för brott, utsatte den andre mannen för grov misshandel. Straffet för 42-åringen blir två års fängelse.

42-åringen försvarade sig med att han skyddade den 36-åriga kvinnan från angrepp från den andre mannen, men de uppgifterna avfärdar tingsrätten som en ren efterhandskonstruktion.

Den 36-åriga kvinnan var delaktig i misshandeln och i att ha lurat ut den sedermera misshandlade mannen, men tingsrätten finner att det kan ha varit så att hon inte räknade med att 42-åringen skulle utöva så grovt våld.

Hon döms därför för misshandel av normalgraden till tio månaders fängelse.

De båda dömda ska också betala skadestånd på drygt 25 000 kronor till den misshandlade mannen.