Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två bilar i brand i Västerås – ännu en bil från hemtjänsten drabbad

Strax efter klockan 03.00 fick SOS larm om bilbränder i Västerås.

Det första larmet kom in precis innan 03.10. Larmet gällde en personbil som ska ha brunnit i en parkering på Bäckbyvägen. Efter att en polispatrull skickades till platsen kunde de bekräfta att bilen tillhörde hemtjänsten i Västerås.

– Bilen blev totalskadad, säger Ivan Åslund, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Det är inte första gången som hemtjänsten i Västerås drabbas av en bilbrand. Under natten till onsdagen blev en av deras bilar totalt utbrunnen i en liknande brand.

Det andra larmet om bil i brand nådde polisen strax efter klockan 03.15. I det fallet gällde larmet en bil ungefär en kilometer bort från Bäckby som brann under huven.

– Branden har troligtvis varit anlagd. En parkerad bil intill fick också skador men inte så grova som hos den brinnande bilen, säger Ivan Åslund, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Branden ska ha upptäckts av en väktare som kunde släcka branden. Väktaren hann även se två personer lämna platsen på en moped. Polisen misstänker brott.

– Patrullen på plats har skrivit en anmälan om skadegörelse. Ägarna till de skadade bilarna har blivit underrättade, säger Ivan Åslund.