Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två häktade för tobaksrånet

Två häktades på fredagen, misstänkta för det grova tobaksrånet i Västerås den 1 mars.
(Uppdaterad 15.35)

De båda unga männen, 18 och 22 gamla, greps av polisen då de färdades i en skåpbil västerut på E18 efter tisdagens brutala väpnade rån mot Bring Frigoscandia.

Uppskattningsvis kom fem maskerade rånare över cigaretter för åtminstone en halv miljon kronor. Anställda hotades med pistol mot huvudet, en anställd slogs med kofot i huvudet.

18-åringen och 22-åringen greps efter det att polisen, som satt ut patruller på strategiska platser runt om i länet, fattat misstankar mot den skåpbil de körde på E18 västerut. Efter Köping greps de odramatiskt. Skåpbilen var då lastad med en större mängd tobak. Det är inte känt om hela bytet återfunnits.

De båda unga männen anhölls kort tid efter gripandet av åklagare, som på fredagen begärde de båda häktade vid Västmanlands tingsrätt som på sannolika skäl - den starkare misstankegraden - misstänkta för antingen grovt rån eller medhjälp till grovt rån.

Båda misstänkta nekade till brott, häktningsförhandlingarna följdes av vänner och släkt till de misstänkta.

Rättens beslut blev dock att såväl 18-åringen som 22-åringen häktas, på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.  

Polisen fortsätter arbetet med att finna de övriga tre rånarna som kom undan. Ännu på fredagseftermiddagen var dessa tre på fri fot, och polisen vet ännu inte namnen på dem.