Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män anhållna i Fatimaärendet – en misstänkt för mord

 
Fatima Berggren
Visa alla artiklar

Under tisdagen anhölls två män, 46 och 53 år, misstänkta för olika brott i Fatimaärendet.

TV: Åklagaren om misstänkta mordet på Fatima.

Männen greps under tisdagen.

De båda männen är hemmahörande i Västeråstrakten och de är fortsatt anhållna efter beslut av kammaråklagare Jenny Alriksson, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Läs också: Polisen dyker i Svartån efter försvunna Fatima

Den 53-årige mannen är skäligen misstänkt för mord alternativt människorov och brott mot griftefriden medan den 46-årige mannen är skäligen misstänkt för brott mot griftefriden och skyddandeav brottsling.

För pluskunder: Så var Fatimas liv innan försvinnandet

- Ett omfattande utredningsarbete har genomförts med bland annat förhör, sökinsatser med hundar och Missing people. Förundersökningen har nu kommit till det läge att två män är skäligen misstänkta för olika brott med anledning av att Fatima är försvunnen, säger spaningsledare Kenneth Ågren.

Läs också: Polisen misstänker: Försvunnen Västeråskvinna kan ha utsatts för brott

Nu kommer polisen att göra tekniska undersökningar, analyser beslagtaget material och hålla förhör med de båda männen.

- I nuläget utreds brottet som ett människorov eftersom kroppen inte har återfunnits. Vi har kommit vidare i utredningen och förhoppningen är nu att vi ska få klarhet i vad som har hänt med Fatima, säger Kenneth Ågren.