Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya rekordför Västerås FK

Det var blandade resultat för Västerås friidrottsklubb under Folksam Grand Prix på Sollentunavallen i går.

 Längdhopperskan Malin Marmbrandt hade, precis som många andra, problem med ansatsen och den växlande vinden och fick därför två övertramp innan hon äntligen fick till ett säkerhetshopp på 5,80 meter i det tredje och sista försöket. Det räckte till en fjärdeplats för 26-åringen.

Vann längdtävlingen gjorde världssexan Anastasiya Mironchik från Vitryssland enkelt med 71 centimeters marginal före en missnöjd Carolina Klüft på andraplatsen.

Daniella Eriksson fick problem direkt i damernas höjdhopp. Hon rev sitt första försök redan på ingångshöjden 1,65 meter, tog höjden i det andra försöket, men lyckades sedan inte ta sig över 1,71 som var nästa höjd, utan rev ut sig och hamnade sist i tävlingen.

Kvällens bästa prestation stod 17-årige längdhopparen Richard Willman för. Han hoppade 6,82 meter, och slog därmed sitt personliga rekord med 18 centimeter. Efter den urladdningen kom Willman inte upp i de längderna mer under kvällen utan hamnade på en niondeplats i B-gruppen.

Även Mattias Karlsson i tresteget lyckades bra. Han hoppade nytt säsongsbästa, 14,71, men hamnade ändå sist i tävlingen.