Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två rätter friadeför skott i foten

I januari sköts en då 23-årig man i foten i Västerås. Men offret har tagit tillbaka alla uppgifter om vem eller vilka som sköt.

Det var i januari 2008 som en man fördes till Centrallasarettet i Västerås med en skottskada i foten, och verkade dessutom ha blivit misshandlad.

Polis tillkallades och under det att 23-åringen vårdades på Centrallasarettet berättade han att han blivit skjuten i foten, därefter bortförd mot sin vilja till en lägenhet där han hölls fången i timmar.

Men vid den första rättegången i Västmanlands tingsrätt mot de fyra utpekade infann sig inte 23-åringen. Vid den andra rättegången i tingsrätten tog han tillbaka allt, sade att allt han tidigare sagt varit fel och att de fyra utpekade var oskyldiga.

Tingsrätten hade därför inget annat val än att fria de misstänkta. Åklagaren överklagade de friande domarna till Svea hovrätt.

Inte heller där har 23-åringen medverkat. Det enda som återstod av åklagarens bevis var vittnesmål från de poliser som bevakat den skottskadade 23-åringen på Centrallasarettet.

Svea hovrätt anser att det kan vara så att allt gått till som 23-åringen berättat för poliserna på Centrallasarettet. Men det finns oklara omständigheter, som att varken krut- eller blodspår hittats på den plats 23-åringen sade sig ha blivit skjuten, vilka gör att även hovrätten friar de fyra för de grova brotten mot 23-åringen.

Samtliga fyra dömdes dock för diverse mindre brott.