Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två till sjukhus efter krock

(Uppdaterad 14.09) Strax efter klockan 13 på lördagen krockade två bilar i korsningen Långgatan-Västtunagatan. Den ena bilen, en Renault, kom åkandes västerifrån på Långgatan när plötsligt en Volvo, som kom norrifrån längs Västtunagatan, körde in i bilen.

Renaulten snurrade och ställde sig sedan på ena sidan.

- När jag kom hit hade bilen knuffats ner och stod på marken, säger räddningsledare Mattias Lindvall.

Det var fullt pådrag på platsen med bland annat fem ambulanser.

En boende i närheten hörde hur det lät ute på gatan.

- Först trodde jag att det var en bil med släpvagn men sedan förstod jag att det var något annat.

Han såg emellertid ingenting av olyckan.

I vardera bil färdades tre personer och i Renaulten satt en äldre kvinna kvar ett tag, med bland annat nacksmärtor. Hon var vid medvetande och fick så småningom ett nackstöd påsatt innan hon togs ur bilen. Hon fördes till centrallasarettet i Västerås, vilket även föraren i Volvon gjorde. Ingen av dem uppges ha fått allvarliga skador.

I korsningen gäller högerregeln men räddningsledaren Mattias Lindvall hade ingen uppgift om någon misstänkt hastighetsöverträdelse. I nuläget finns heller inget som tyder på någon form av rattfylla.