Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två unga män dömda för knarkbrott

Två västeråsare, 21 och 19 år gamla, skulle åka till Stockholm i juni. Innan de kom till Enköping stoppades de av polis, som upptäckte att männen hade narkotika med sig i bilen.

De unga männen dömdes på torsdagen i tingsrätten för bland annat grovt narkotikabrott. Det var i slutet av juni som de båda satte sig i en bil och åkte mot Stockholm. 19-åringen hade hämtat upp en påse med den hallucinogena drogen 2C-B. Påsen innehöll närmare 300 tabletter, som skulle transporteras till Stockholm.

Efter att han hämtat påsen plockade han upp 21-åringen och de åkte iväg. De båda hävdar i rätten att de främst skulle till Stockholm av andra anledningar än att leverera tabletterna och att det skedde av en tillfällighet.

Tingsrätten tror inte på att en sådan leverans skulle ske så planlöst eftersom en så pass stor mängd narkotika som det handlar om borde vara värd en hel del pengar. På grund av mängden narkotika i påsen bedömer rätten brottet som grovt.

19-åringen döms också för bland annat rattfylla, då han vid ett annat tillfälle kört bil och under tiden varit påverkad av narkotika. 21-åringen döms också för att ha sålt narkotika till två andra män.

Båda har tidigare förekommit i belastningsregistret och 21-åringen är villkorligt frigiven efter en dom för bland annat rån. Han döms nu till fängelse i två år och tre månader. 19-åringen döms till fängelse i ett år och fyra månader.

De två männen som 21-åringen sålt narkotika till döms till skyddstillsyn respektive tre månaders fängelse.