Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvist om skyltningen efter parkeringsbot

Christer Alexandersson är säker på att det inte fanns någon skylt vid infarten till parkeringen den dagen han fick p-böter. Bevakningsföretaget Q-park håller inte med honom.

Christer Alexandersson tycker inte att han ska behöva betala p-böterna som han fick på parkeringen vid Coop Extra på Pilgatan i slutet av oktober. Han har överklagat till Q-park men inte fått något gehör.

Han har ställt bilen där många gånger. Att parkeringstiden var högst fyra timmar har inte framgått, påpekar han.

– Jag har alltid svängt in på parkeringen från Björnövägen och där fanns ingen skylt. Den kom upp efter att jag fick böterna.

Vid infarten från Pilgatan såg han däremot att det fanns en skylt om tidsbegränsningen.

Christer Alexandersson valde parkeringen eftersom den var gratis. Han är arbetslös och deltar i en arbetsmarknadsåtgärd i Mimerkvarteret.

– Jag har aldrig någonsin i mitt liv fått några parkeringsböter tidigare.

Q-parks vd Peder Ståhlberg berättar att man tog över parkeringen i maj i år. Om den aktuella infarten var skyltad tidigare vet han inte.

Han förmedlar ett svar från företagets distriktschef i Västerås, John Bekric:

– Jag har pratat med service och vakterna och vi har inte sett att skyltarna varit borta vid något tillfälle så de har suttit där sedan driftstart.

VLT:s trafikexpert Sven-Gunnar Wallin har ett tips till Q-park och andra bevakningsföretag:

– För att undvika eventuella felaktigheter med skyltar så borde kontrollanterna vid varje övervakningstillfälle, där man måste skriva ut en parkeringsavgift, kontrollera skyltar och göra notering på någon blankett. Vid tveksamhet som i detta fall borde inte ärendet fullföljas.