Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tydliga strukturer har ökat både trivsel och kvalitet – kirurgklinik prisas som årets solros

Varje år delar landstinget ut pris till en arbetsplats i regionen som har jobbat bra och aktivt för en bättre arbetsmiljö.

I år blev det avdelning 6, Kirurgkliniken, som vann priset Solrosen 2017. Priset delades ut på onsdagen i samband med regionfullmäktiges möte.

Juryns motivering lyder: ”Genom ett tydligt och engagerat ledarskap och med hög grad av delaktighet hos medarbetarna har denna arbetsplats arbetat för att skapa en miljö där medarbetare trivs och patienter får en vård av hög kvalitet.

Genom deras systematiska arbetssätt har de inte enbart fått till en bra inarbetad struktur för arbetsmiljöarbetet utan även utvecklat en förståelse och medvetenhet i arbetsgruppen för vikten av ett kontinuerligt förbättringsarbete.

Genom det strukturerade arbetssättet har de både hittat ett sätt att arbeta med de större arbetsmiljöaktiviteterna och sätt för att bedöma den dagliga arbetsbelastningen samt fånga upp medarbetarnas upplevelse av arbetsdagen.

Denna arbetsgrupp har visat på en utveckling av sitt arbetsmiljöarbete under de senaste åren. Arbetet har resulterat i en låg personalomsättning, minskad sjukfrånvaro och ett pris för deras patientsäkerhetsarbete.”

Övriga nominerade var Hjärtsektionen och Enheten för Psykosomatisk Medicin, EPM.

Läs även: Arbete mot farliga bakterier ger miljöpris

Läs även: Avdelning på sjukhuset vinner säkerhetspris

Läs även: Solrosen till medicinkliniken i Köping

Tidigare vinnare:

2016 Avd 1 Medicinkliniken Köping

2015 Akut Stroke och Neurologiavdelnin

g

2014 Psykiatriska öppenvården i Fagersta

2013 Blod-mag-tarm

2012 Herrgärdets vårdcentral

2011 Habiliteringscentrum Köping

2010 Klinisk fysiologi

2009 Medicinsk Allvårdsavdelning MAVA

2008 Närvårdsavdelning Sala

2007 Habiliteringscentrum Stab

2006 Intensivvårdsavdelning IVA

2005 Kvinnoklinikens mottagning