Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tydligt samband mellan avbrutna gymnasiestudier och hög ungdomsarbetslöshet

I dag går en av fyra unga människor arbetslös. I dag hoppar även en av fyra unga människor av gymnasiet. Det krävs ingen atom-fysiker för att förstå att det finns ett tydligt samband.

Moderat skolungdom tycker inte att de siffrorna är acceptabla för ett föregångsland som Sverige. Skulle alla elever ha större inflytande över sin skolgång, och därmed ha mer att säga till om sin egen utbildning, är vi övertygade om att fler unga skulle fullfölja sin utbildning, vilket i sin tur skulle resultera i lägre ungdomsarbetslöshet.

Konkurrensen om jobben är hård, vilket stänger ute många ungdomar utan fullständig gymnasieutbildning.

Därför är det viktigt att gymnasieprogrammet har en stark koppling till vad eleverna vill göra efter gymnasiet. Vill man som ung läsa till elektriker finns det ingen anledning till att tvinga honom eller henne att läsa kurser som inte är relevanta för en framtida elektriker.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel