Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

UD arrangerar företagsresa till diktatur – ABB följer med

DN avslöjar att utrikesdepartementet tillsammans med Business Sweden arrangerat en handelsdelegation för att främja svenska bolags möjligheter att sluta kontrakt i Azerbajdzjan. Sex svenska företag följer med på resan, däribland ABB.

I veckan arrangerar UD och Business Sweden en resa där svenska företag ska träffa ökända bolag och representanter från regim som av Utrikespolitiska institutet definieras som en diktatur. Det skriver DN.

Flera svenska och internationella företag med affärspartner och projekt i Azerbajdzjan har avslöjats i korruptionsskandaler de senaste åren.

Läs mer: Bombardieranställd frias helt från anklagelser om mutbrott

En brottsutredning pågår mot flera höga chefer vid Bombardier i Sverige efter att SVT:s ”Uppdrag granskning” avslöjat misstänkta mutbrott och pengatvätt i mångmiljonklassen. Bombardiers kontrakt rörde ett signalsystem till järnvägslinjen Baku-Tiblisi-Kars värt 2,7 miljarder kronor.

Läs mer: Uppdrag granskning synar Bombardier på nytt